Progold Waltex poralapú ragasztó
Progold Waltex poralapú ragasztó Nagyít

Progold Waltex poralapú ragasztó

New product

Kérdése támadt a termékkel kapcsolatban ?

Keressen minket telefonon, vagy személyesen boltjainkban.

KOLOZSVÁR festékbolt

(Budapest, XV.ker. Kolozsvár u. 40.)

+36 1 419-2751

HUNYADI fetsékbolt

(Budapest,Vl.ker. Hunyadi tér 2.)

+36 1 342-1372

HERMINA festékbolt

(Budapest, XIV.ker. Thököly út 87.)

+36 1 404-0438

VIHAR festékbolt

(Budapest, III.ker. Vihar út 18-28)

+36 30 2838813

More details

További információk

Belső falbevonat rendszerben az üvegszövet tapéta és nehéz tapéták ragasztója. Méret és nem méret tartó tapéta ragasztására is alkalmas.

MILYEN FELÜLETEKRE A LEGJOBB?

Az erősen igénybevett beltéri falfelületek (mészvakolat, beton, azbesztcement, Betonyp, gipszperlit es gipszkarton), bevonatának felépítésére alkalmas üvegszövet es nehéztapéta felragasztására szolgál. Kiválóan alkalmazható irodák, üzlethelyiségek, iskolák, éttermek,lépcsőházak, mennyezetek stb. felületének kialakítására. Az üvegszövet erősítésű, rugalmas bevonat kiváló repedésáthidaló képességű, hézagmentes felületet biztosit.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Előkészítés: Kb. 6 liter vízbe állandó keverés mellett kell hozzáadni 0,5 kg por ragasztót.
Gépi keverés javasolt. Csak hideg vízzel keverhető, mivel langyos víznél becsomósodik a ragasztó.
Felhordás: További hígítás nélkül, ecsettel, vagy hosszú szőrű hengerrel lehet egyenletesen felhordani +5°C -tól + 30°C -ig terjedő levegő- és felülethőmérséklet mellett. A felhordás után a meg nedves ragasztórétegre az üvegszövetet függesztve kell ráhelyezni, majd gumi, vagy műanyagsimítóval ráncmentesen a falfelületre simítani. A következő üvegszövetet átfedés nélkül hézagmentesen
kell az előző mellé illeszteni. Száradás után a bekevert ragasztó és a falfesték 1:1 aranyú keveréket célszerű első rétegként felvinni.
Felület előkészítés: A megfelelő szilárdságú falfelület sima, tiszta és pormentes legyen. A felületi egyenetlenségeket csiszolással, gletteléssel 5 (PROGOLD UNIKITT mestertapasz) kell kijavítani. El kell távolítani a régi enyves festéket is. A túlságosan nedvszívó felületeket a fenti módon előkészített, bekevert PROGOLD WALTEX poralapú ragasztó és víz 1: 1 aranyú keverékével kell előkezelni majd 3 óra eltelte után folytatni a folyamatot. Penészes felületet HÉRA penészgátló lemosó oldattal kell kezelni, majd egy réteg HÉRA penészgátló belső falfestéket kell felhordani. Beázásos, nikotinfüstös falak kezelésére HÉRA folttakaró falfesték javaslunk. Festés után a szerszámokat azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt ragasztó már csak erős oldószerekkel (pl.: LAZURÁN Parkettlakk hígító) távolítható el

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

  • Hígithatóság: Keverő víz igény: 10–12 liter/kg
  • Kiadósság: 20–25 g/m2 por 
  • Kiszerelések: 0,5 kg
  • Átfesthetőségi idő: 23 °C-on: 24 óra
  • Száradási idő: 23 °C-on: 6–8 óra

TERMÉK TULAJDONSÁGOK

Falra Ecsettel Festőhengerrel Acélsimítóval BeltérreVizes