Modakril szilikonos mélyalapozó
Modakril szilikonos mélyalapozó Nagyít

Modakril szilikonos mélyalapozó

New product

További információk

Modakril Szilikon homlokzatfesték  alapozója, gyorsan szárad, hidrofóbizálja, víztaszítóvá teszi az alapfelületet, továbbá kiegyenlíti annak szívóképességét.

MILYEN FELÜLETEKRE A LEGJOBB?

A megfelelő szilárdságú ásványi építőanyagok (mészvakolat, azbesztcement lemez, beton stb.) alapozására szolgál, a Modakril Szilikon és a Modakril Extra Szilikonos homlokzatfesték alkalmazása előtt.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Az alapozandó falfelület kellően szilárd, száraz és pormentes legyen. A laza, pergő részeket el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani. Az alapozást korongecsettel célszerű végezni, azért, hogy az alapot jól átitassuk. A jó szívóképességgel rendelkező falfelületet hígítatlan MODAKRIL Szilikonos mélyalapozóval kell beereszteni. A szívóképesség függvényében (pl. erősen szívó gipszfelületnél) szükséges lehet második réteg felvitele. Ilyenkor célszerű max. 1 órával az első réteg felhordása után másodszor is alapozni. A MODAKRIL Szilikonos mélyalapozó száradása után festhető át Modakril Szilikon homlokzatfestékkel. A festék felhordását megelőzően, amennyiben szükséges, DEKO kültéri porglett használható a kisebb felületi egyenetlenségek kitöltésére. DEKO kültéri porglett használata esetén a glettelést követően ismételt mélyalapozást kell végezni a javított felületeken. A szerszámok használat után közvetlenül vízzel lemoshatóak. Azokat a szomszédos felületeket (pl. fém, fa, üveg), amelyeket más festékkel kívánnak később festeni, célszerű az impregnáló alapozótól megvédeni (pl. műanyag fóliaborítással), mert a későbbi átfestésük során tapadási problémákat okozhat. Csak 5-25°C felületű falon használható.
 

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

  • Hígithatóság: A felület minőségétől függően.
  • Kiadósság: 0,1-0,3 liter/m2
  • Kiszerelések: 10l
  • Átfesthetőségi idő: 4 óra
  • Száradási idő: 4 óra
  • Javasolt rétegszám: 1-2 réteg